I Blikk finns det information som inte går över till lönesystemet, precis som att det finns information i lönesystemet som inte syns i Blikk eftersom lönerna färdigställs i erat lönesystem. I den här artikeln kan du läsa mer om vilken information som syns i Blikk och vad som syns i lönesystemet.
Tidbank eller Komp/flex
Tidbankens värde går inte över till lönesystemet och ska inte förväxlas med komptid eller annan övertidsersättning (som behöver överföras till lönesystemet). Tidbankens saldo syns i Blikk och påverkas så snart användaren stänger sin dag. Jobbar ni istället med komptid och rapporterar den i Blikk så går den över till erat lönesystem och ni kan då ser aktuellt saldo där.
Här kan du läsa mer om tidbanken samt förslag på hur övertid rapporteras:
Skillnad mellan Tidbank och Komp
Semesterdagar
Semester rapporteras i Blikk men hanteras i lönesystemet, det går således att se i Blikk hur många rapporterade semesterdagar man har men eftersom lönen färdigställs i lönesystemet syns antal kvarvarande semesterdagar i lönesystemet och på lönespecifikationen.
Här kan du läsa med om hur du skapar en ledighetsansökan:
Redigera/Ta bort ledighetsansökan
Kvitton och utlägg
Kvitton och utlägg rapporteras i Blikk men betalas ut från lönesystemet därför går det i Blikk inte att se vilka av dessa som är utbetalda och inte. Detta behöver därför stämmas av i lönesystemet eller med löneansvarig.
I kvittomodulen i Blikk går det att se alla sina registrerade utlägg under antingen Privat utlägg eller Inköp företagskort och har man tillgång till rapportmodulen går det även att ta fram rapporter på utläggen.
Det går således att söka fram kvitton man rapporterat för till exempel Friskvårdsbidrag men det går inte i Blikk att se något sammanräknat belopp för hur mycket friskvårdsbidrag man använt och Blikk vet inte heller hur stort just erat friskvårdsbidrag är. Detta får man stämma av i lönesystemet alternativt med löneansvarig.
Här kan du läsa mer om kvitton och utlägg:
Vart tar kvittot vägen efter registrering?
Tidkod och omräkningsfaktor
En tidkod är en omvandlingsfaktor som ligger till grund för det debiterbara priset ut till kund. En tidkod innehåller både en omräkningsfaktor för kalkylkostnad, en omräkningsfaktor för kundens pris och lönekoder för löneunderlaget. Exempel på tidkoder är normaltid, övertid och restid.
Här kan du läsa mer om inställningar för tidkoder:
Inställningar för tid - tidkoder
Kommentarer
0 kommentarer
logga in för att lämna en kommentar.